7 razloga da koristite kontejner kao vikendicu

Videćete da ćemo do kraja skupiti mnogo više razloga koji govore o tome zašto su kontejner odličan izbor kada su vikendice u pitanju. 

Kroz tekst ćemo detaljnije proći kroz sedam različitih razloga, ali je već jedan dovoljan i možemo odmah da ga pomenemo, a to je da su modularni kontejneri savršeni kao dom, kao kompletno, dugotrajno stambeno rešenje. 

Već takav njihov opis govori dovoljno o činjenici zašto su perfektni za postavljanje na placevima van grada, na obalama reka, jezera, mora, na planinama ili bilo gde gde želite da imate vikendicu i gde želite da imate svoju oazu, prostor za opuštanje i uživanje. 

Kontejneri se ne koriste isključivo kao stambeni prostor. Njihova namena je višestruka, a prema samoj nameni se i određuje koja vrsta kontejnera je potrebna. 

Tu su i magacinski, tj. skladišni, kontejneri za poslovni, kancelarijski prostor, kontejneri za gradilišta u okviru kojeg mogu imati više namena, sanitarni, ali stambeni ipak privlače najviše pažnje. 

Sam naziv kontejner kuća nije primamljiv, koliko je izgled kada se kontejner postavi i kada predstavi sve svoje mogućnosti. Hajde da polako vidimo zašto je to dobro odlučiti se i postaviti jedan (ili više njih) kao vikendicu.

Brza izgradnja, montaža i postavljanje

Krenimo od onog najvažnijeg faktora za sve – vremena. Izgradnje kuća, izgradnje i proizvodnja drvenih brvnara, dodavanje izolacije, potrebnih elemenata, iziskuju mnogo vremena. Često je to vreme nemoguće izdvojiti odjednom, pa se događa da se vikendice grade i sređuju godinama. 

Sa kontejnerima to ne postoji. Sama proizvodnja kontejnera je prilično brza. 

Postoje gotovi, standardni modeli kontejnera kuća za koje se možete odlučiti, ali možete uraditi i prema svojim zamislima, nacrtima i željama. Sama izgradnja traje u proseku oko mesec dana, ali se tačan rok dobija već tokom konsultacija i dogovora o tome kakav kontejner želite. Kada je kontejner gotov, onda je skoro gotovo sve. 

Pre postavljanja kontejnera važno je da pripremite teren za njegovo postavljanje. To znači da postoji određen prilaz za prevoz kontejnera i da postoji stabilno tlo i stabilna podloga na koju kontejner dolazi, uz postojeće priključke za vodu i struju. 

Ono što uvek sve zanima jeste da li montiranje traje večno?! Ne, traje nekoliko sati, odnosno, jedan dan. Kada se kontejner istovari i postavi, to je to, spreman je da otključate vrata i započnete sa završnim uređivanjem. 

Nepostojanje administrativnih peripetija

Dok dođemo do unošenja stvari i uređivanja jedne planinske oaze, recimo, pozabavimo se onim što često ume da stvori glavobolju – administracijom. 

Izgradnja kuće zahteva brojne dozvole, papirologiju, dok postavljanje kontejnera kuće u najvećem broju opština u Republici Srbiji ne predviđa dobijanje dozvole za izgradnju ili postavljanje, jer ih Zakon prepoznaje kao privremene objekte koji lako menjaju lokaciju. Ono što ovde često buni osobe koje se odlučuju za kontejnere jeste kako se rešavaju pitanje vode i struje. 

Činjenica je da se u vikendicama uglavnom koriste svoji bunari, budući da se postavljaju na mestima gde najčešće ne postoji gradska vodovodna mreža, pa je to pitanje koje se rešava van papirologije, a kada gradska mreža postoji za priključak nije potrebna nikakva dozvola. 

Kada govorimo o električnoj energiji, Elektroprivreda Srbije je donela Zakon koji predviđa dozvoljavanje priključka za struju i brojilo ovoj vrsti objekata, tj. kontejnerima kućama bez ikakvog problema ili dodatnih dozvola. Sve ovo znači jedno, postavljanje kontejnera ne zadaje glavobolje i u samom startu je izbor koji je odličan. 

Kontejner za stanovanje je spreman za korišćenje odmah

Opet vreme. Kada nešto želite i kada pripremate nešto u čemu ćete uživati, dobro je uložiti vreme da sve ispadne kako treba i kako ste zamislili. Ali, to ne znači da je potrebno da gubite dragoceno vreme, jer ga je uz kontejnere za stanovanje u formi vikendice moguće sačuvati. Nakon postavljanja kontejnera, sve je spremno za useljenje, jer dobijate ključ i prostor spreman za ubacivanje potrebnih stvari, uređenje enterijera i završeno čišćenje. Šta želite više od toga? Ako želite, više i ima.

Moderan izgled

A više je definitivno minimalistički, veoma moderan izgled kontejnera za stanovanje. Kontejneri u službi vikendice imaju veoma moderan izgled koji je i pored pravih, strogih linija, PVC stolarije, moguće veoma dobro inkorporirati u prirodu i dobiti veoma lep izgled kompletnog dela gde se nalazite. Moderan izgled prati i unutrašnjost kontejnera, od prostorija, pa sve do spoljašnjosti i mogućnosti dodavanja trema, kao nečega bez čega nijedna vikendica ne bi bila potpuna. Dalje dodavanje elemenata i detalja u vašoj je nadležnosti, a svaki stil ćete vrlo lako postići uz ono šta dobijete kao osnovu.

Glavna karakteristika svih vrsti modularnih kontejnera: lako održavanje i dugotrajnost

Kontejnere za stanovanje i modularne kontejnere uopšte karakteriše lako održavanje i dug vek trajanja. 

Iako je uglavnom garantni rok oko dve godine, kako bi se u tom periodi otkrilo da li sve u potpunosti dobro funkcioniše, uz redovno godišnje održavanje, koje ne zahteva mnogo ulaganja i vremena, kontejneri za stanovanje se u nepromenjenom stanju mogu koristiti decenijama. ž

Ovo je još jedan, razlog koji je veoma bitan, da se odlučite za ovaj vid vikendice, jer pored održavanja koje produžava životni vek kontejnera, tu je i činjenica da održavanje ne zahteva previše ulaganja, kao što bi to bilo za neke druge vrste kuća i stambenih objekata. 

Mogućnost lakog nadograđivanja i prilagođavanja

A šta kada zaželite sprat ili dodatne prostorije? Ili veći trem? 

Ključ je u montažnim kontejnerima, kako se montira jedan, tako postoje i kontejneri koji dozvoljavaju montažu dodatnih objekata iste vrste. 

To znači da možete dobiti sprat, spojeni novi kontejner sa starim ili postavljen novi trem po dimenzijama i obliku koji ste zamislili ili vam je potreban. I opet sve u najkraćem roku, uz minimalan trud. 

Bez zidanja, kopanja, zakucavanja dasaka, dodavanja izolacije i svih iscrpnih poslova koji bi bili očekivani. Predate nacrt, želje i zamisli, sačekate kraći vremenski period i sve je tu. Nikne odjednom!

Komfor i bezbednost

Kroz napominjanje činjenice da se radi o modernim objektima koji dozvoljavaju uređenje u bilo kom stilu, podrazumeva se već da se radi o komforu koji je poželjan kada su vikendice i mesta za relaks u pitanju. 

Kontejneri donose sav potreban komfor. 

Najpre u prostranosti, a onda svim potrebnim prostorijama i osnovnim elemtnima za uredan život u njima, a tu se podrazumevaju najpre mokri čvor i mesto za kuhinju, zar ne? 

Izolacija doprinosi tome da je u svakom godišnjem dobu prijatan boravak u kontejnerima, dok svi poseduju vrata koja obezbeđuju sve ono šta se nalazi u samim kontejnerima i koji vam omogućavaju da spavate mirnim i lepim snom. 

Za kraj možemo reći i to da su kontejneri i najjeftinije rešenje kada govorimo o stambenim objektima, ali to neka ostane razlog koji neće biti ispred svega navedenog, a to su kvalitet, lepota i udobnost. 

Podelite objavu

Ekonomik Kontejneri

Ekonomik Kontejneri

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Skorašnji članci

Ostavite komentar

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *