Na koji način se mogu koristiti stambeni kontejneri?

Prostor koji dobijate brzo, jednostavno, bez mnogo priprema, a sa svim potrebnim za useljavanje odmah, to vam jedino mogu omogućiti stambeni kontejneri.

Poslednjih nekoliko godina, pa čak i decenija, kontejneri su izmenili svoje osnovno značenje, a najviše zahvaljujući građevinskoj profesiji. Najpre su se pojavili kao odlično rešenje za magacinski prostor na gradilištima, ali i kao poslovne prostorije, bilo da su mobilne kancelarije u pitanju, portirnice i slično. Svojim razvojem pokazale su da su odlične kao prostor za trenutni ili stalni boravak. 

Ovi montažni, odnosno stambeni kontejneri, imaju brojne prednosti koje govore u njihovo ime i koje vas lako mogu navesti da se za njih odlučite. 

Prva i najvažnija prednost jeste vreme koje vam je potrebno od momenta dogovora samog izgleda i veličine kontejnera do dana kada se u njega možete useliti. 

U proseku, taj period traje oko mesec dana, ukoliko ne postoje već gotovi modeli, standardni modeli koji bi vam odgovarali. 

Kada već postoje oni koji vam odgovaraju, ovaj vremenski period se i smanjuje. Za to vreme se za druge vrste stambenih objekata ne postigne mnogo, a nemoguće je izvesti da se u tom vremenskom periodu i uselite u prostorije. 

Onog momenta kada se kontejner dostavi i postavi na planirano mesto, kada se instalacije povežu sa priključcima vi dobijate ključeve u ruke i istog momenta možete da unesete planirani nameštaj i ostalo šta želite, pa već istog dana da započnete boravak u prostoru koji ste dobili.

Pročitaj i: Da li je potrebna građevinska dozvola za kontejnere?

Pored svih osnovnih potreba koje kontjneri pokrivaju, možete birati i dodavati prostorije, kao i tremove, dodavati čak i druge kontejnere pored ili na spratu. A uz sve to činjenica je da se radi o objektima napravljenim od dugovečnih i izdržljivih materijala koji uz redovno održavanje garantuju dug vek trajanja i nepromenjenosti. 

I kada sve to znate teško je ne odlučiti se za njih, zar ne? Ali hajde da vidimo tačno u koje svrhe je uvek dobro imati kontejner za stambeni objekat. 

Stambeni kontejneri kao vikendice

Placevi na jezerima, rekama, planinama, uvek vas vode ka tome da ih preuredite i opremite tako da na njima imate svoju posebnu oazu za odmor i uživanje, za opuštanje od svakodnevnog života. 

I dok sređujete ogradu, dvorište i travu, sadite cveće, stambeni kontejneri vam mogu poslužiti kao najsavršenije rešenje za vikendicu. Ovo znači, kako smo već videli, da ćete za kratak vremenski rok da imate uređenu i pripremljenu oazu za predah. 

Kontejneri za stanovanje su savršeno uklopivi u ovakve ambijente. Iako verovatno na umu imate beli ili svetlosivi kontejner, pa vam to malo smeta za uklapanje u celokupnu prirodu, oni nisu samo takvi. 

Postoje i drugi modeli kontejnera, čiji su spoljašnji zidovi u braon tonovima, savršeno uklopivim u okolinu, tako da će izgledati vrlo prirodno i lepo u celokupnom uređenju. Pored toga, opcija da možete dodati trem, natkriven, veličine koja vama odgovara, omogućava vam da od vikendice stvorite prostor u kojem ćete apsolutno uživati u svakom momentu. 

Naravno, sam enterijer, uređivaćete po svom ukusu i želji, jer i kontejneri dopuštaju sve kao bilo koji drugi stambeni objekti, bilo da se radi o montažnim kućama, brvanarama, zidanim kućama. Ali, ovo je definitivno jedno od najefikasnijih, najbržih i najjeftinijih rešenja u odnosu na sve ostalo. 

Kontejneri za privremeno stanovanje

Zbog svoje praktičnosti, brzine uređenja, kvaliteta, kao i činjenice da kontejneri poseeduju u svom sklopu apsolutno sve: od dovoljno prostora, preko kupatila i sanitarnog čvora, do posedovanja električne energije i dovoljnog broja priključaka, pa sve do grejanja, kontejneri za stanovanje su odlični u momentima kada je potreban privremen dom. 

Pročitaj i: 7 razloga da koristite kontejner kao vikendicu

Često se koriste za rešavanje određenih, neplaniranih situacija, tokom kojih je potrebno smestiti osobe, cele porodice, ali se mogu i iznajmiti/kupiti kada vam je na određeno vreme potreban smeštaj, jer nešto gradite, renovirate, čekate da se uselite u novi dom, a kada je privremeno stanovanje u pitanju postoji i još jedna opcija koja pokazuje da uz stambene kontejnere možete i da zaradite. 

Stambeni kontejneri za izdavanje

Stambeni kontejneri su savršena mogućnost pokretanja određenog poslovanja. 

Ukoliko imate određeno dobro u okviru planinskih kompleksa, na nekom posećenom izletištu, turističkom mestu, na primorju, kontejneri za stanovanje vam mogu poslužiti kao kućice, bungalovi, za smeštanje gostiju. 

U ovakvoj primeni uz njih možete dostići čak i ponudu delux smeštaja, što vam omogućava razvijanje poslovanja i dostizanje visokih cena za iznajmljivanje prostora. To u stvari sve zavisi od lokacije i vaših mogućnosti da sam enterijer uredite prema određenim merilima. 

Kontejneri za stanovanje u ovom pogledu ne predstavljaju ulaganje koje je ogromno, koje iziskuje previše finansija, kao što je to gradnja, ali predstavlja ulaganje u posao koji ima odličnu dobit i tendenciju da se širi i uspešnije ide napred. 

Da li su stambeni kontejneri pogodni za stalno stanovanje?

Primena stambenih kontejnera za vikendice, privremeno stanovanje, izdavanje, je najčešća. 

U najvećem broju ljudi ih koriste za odmor, opremanje nekih svojih vangradskih poseda, te za poslovanje kako smo videli. Međutim, kontejneri nisu samo za privremeni boravak, već su odlično rešenje za stalno stanovanje ili stanovanje koje je privremeno, ali sa dugim vremenskim rokom boravka u njima. 

Krenimo od njihovog sadržaja. Zidovi kontejnera su dovoljno debeli da vas zaštite, uz ojačanu izolaciju koja pomaže da se u toku bilo kojeg vremenskog perioda očuva temperatura vazduha koja je potrebna. Kontejneri dolaze uz kvalitetnu PVC stolariju, sa mogućnošću ugradnje roletni i komarnika, koji su najčešće potrebni u stambenim objektima. 

Tu su i sigurnosna, ojačana vrata koja obezbeđuju vašu sigurnost. U okviru kontejnera nalaze se priključci za santirani čvor, vodovodnu mrežu, kao i električnu energiju. Tu su i osvetljenje, prekidači, utičnice, a ako želite, u okviru kontejnera se mogu pronaći i panelni radijatori i klime. 

Sve ovo znači samo jedno, stambeni kontejneri omogućavaju sve ono što imate i u svim drugim vrstama stambenih objekata, što definitivno znači da se u njima može stalno stanovati, te da uz redovno održavanje, baš kao i kod svakog drugog stambenog objekta, vi ćete imati krov nad glavom koji funkcioniše savrršeno i koji traje dugo bez ikakvih promena.

 A najvažnije je to da svojim izgledom i mogućnostima, stambeni kontejneri pružaju mogućnost da stvorite dom kakav ste želeli i kakav vam je i potreban. 

Za više informacija o vrstama kontejnerima, proceduri poručivanja i slično, naše stručno osobolje tu je da odgovori na sva vaša pitanja.

Kontaktirajte nas i saznajte sve što vas zanima u vezi Ekonomik Kontejnera.

Podelite objavu

Ekonomik Kontejneri

Ekonomik Kontejneri

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Skorašnji članci

Ostavite komentar

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *